torsdag 28 maj 2009

Inkompentens uti fingertopparna!

Som Bajare kanske jag borde vara arg, ledsen och besviken efter kvällens match, där det blev en 1-0 förlust mot gnaget. Innerst inne så är jag nog även det. Men det jag ikväll får bevittna på Råttsunda, både utanför och inne på arenan är det som gör mig mest arg, ledsen och besviken. Än en gång så har den svenska poliskåren visat upp sin inkompetens med en komendering om
260 poliser!!!!! Inte ens så många poliser letade efter Palmes eller Anna Linds mördare. Huliganer i all ära, men någonstans känns det som om polisen ser en huligan i var och varannan människa som befinner sig i närheten av en fotbollsarena, det har blivit hysteri i att finna huliganer. Det vi inte ska glömma bort är att det kanske är 10 procent som utgör det polisen egentligen kallar huliganer.
Innan match så är det endel oroligheter, som det är inför alla derbyn. Att Bajare och gnagare inte tycker om varandra det vet vi sen långt tillbaka. Ute på södra parkeringen uppstår en händelse som får mig att tappa hakan och verkligen ifrågasätta den svenska polisens agerande. Bajare och gnagare gör en typ av tjuvrusning mot varandra, polisen är snabbt på plats och avstyr. En kille har dock gått i backen och en civilpolis(som numera är anmäld utav Hammarby säk) kastar sig över denna liggande supporter och sparkar honom i ryggen och sen när han är bojad knäar honom ett antal gånger i huvudet!!!! Vad FAN är det om egentligen händer?!?!?! Vidare inne på arenan uppstår det bråk mellan Firman killar(aiks sk huliganer) och bajare, polisen samt aik:s ordningsvakter vågar inte gå emellan utan det får Bajens säkansvarig göra. Polisen vet jag inte vad de håller på med, men maskerar sig själva inklusive det arbetsnumren de har på sina hjälmar det gör dom iaf men där dör handlingskraften ut.......
En polis passar även på att dra en pulver brandsläckare rakt i ansiktet på en 12-årig liten tjej och hennes pappa, tjejen blir så illa däran att de får uppsöka sjukhus. Hur den historian slutar kan jag tyvärr inte i skrivande stund berätta då status inte är känd! Men den polisen borde juh göra en liten sinnesundersökning, eller kan det vara så att hon oxå är en huligan?!

För att ytterligare påvisa polisens inkompentens, så har vi dagen till ära fått en "ny" insattschef på polisspråk kallad Quintus 1. Denna personen ringer efter förmötet idag och skäller ut oss på Bajen efter ord och inga visor, för att informationen angående resa till arenan osv inte kommit ut på vår officiella hemsida som lovat!
Lätt roade beskriver vi då att den visst ligger där, under en bild på jublande supportrar( www.hammarbyfotboll.se ) Quintus 1 menar då fortfarande på att han inte hittar denna informationen och frågar vad adressen är. Han får adressen och det blir tyst i luren en par sekunder innan han frågar. -Jaha, vadå är inte www.sthlm-sodra.com er hemsida??? Ni kan juh alla kolla in länken(ja ni som inte känner till sidan sen tidigare) och fundera på om den sidan är vår officiella eller inte....

Av två lag som spelade som skit i ett regningt och kallt Solna så drog trots allt allmänna det längsta strået och kammade hem 3 pinnar. Får väl säga ett litet grattis trots allt och vi ses i höst! Med en förhoppningsvis hel Bajentrupp utan skador och avstängningar (25 oktober) ses vi igen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha... kul man undrar om dom är analfabeter för till och med på deras sida stod att "derbytåget" gick 18.44 från södra station.