lördag 20 september 2008

Livet är underbart i dörren....

Sömn måste juh bara vara såååå överskattat. Därför bestämde jag mig vid ett svagt ögonblick nu på eftermiddagen att jobba lite extra ikväll.... Det här lilla extra innebär att jag sammanlagt nu på två dagar jobbar 30h!!
Har ju nästan hållt mig ett år nu, och det är väl mer än vad dom flesta i Sverige kan säga om sina nyårslöften??
Har faktiskt saknat alla dom som "bara" druckit två öl när dom kommer fram till krogdörren, så fulla att de knappt kan stå upp, än mindre prata eller komma ihåg att knäppa alternativt dra igen gylfen.Men två öl är allt dom druckit!
Sen har vi då en annan kategori, dom som egentligen är för små, men har lånat legitimationer för kvällen och som prompt och envist hävdar att det är dom på kortet.
Hade för nått år sedan när jag hade dörren på en klubb vid Stureplan, en tjej som kom med ett pass, so far so good. Kollade passet och tittade på den sockersöta blonda tjejen som stod framför mig, frågade artigt vems pass hon lånat?! Hon svarade som alla andra att det var hennes, jag försökte en gång till, men hon lite trotsålderstjurigt bedyrade att det va hennes pass. Frågade då lite ironiskt om hon krympt i duschen innan hon gick ut, eftersom att personen på passet skulle vara 170 cm lång över havet och den sockersöta lilla blondinen framför mig va ca 158 lång...
Behöver inte förklara att det slutade med lilleskutttårar medans vi tillsammans väntade på polisen och hon fick förklarat för sig att hon just gjort sig skyldig till ett brott som kallas missbruk av urkund och kan ge böter alternativt fängelse i högst 6 månader.
Sen har vi då den sista kategorien av människor som jag saknat. 5 i 3 raggaren, han som försökt hela kvällen i baren, på dansgolvet, vid casinobordet i rökrutan vid garderoben och tom utanför damtoaletten att få till det med någon donna som inte alls är lika full som honom själv. Denna han, ja för det är OFTAST en han. Han gör då sitt allra sista desperata försök för kvällen att få till det genom att ragga på dörrvakten!!! Vinglandes, sluddrandes och me ögon som står i kors försöker denna människan föra en konversation för att slippa gå hem själv, självklart med gylfen öppen och även byxbältet som nästintill inte alls sitter fast i byxorna utan hänger mer eller mindre ner efter högerbenet. Han är juh oftast även den sista kvar på stället och man får prata och gå med honom samtidigt så att han tror att han har halva inne. Väl då utanför entrèn när man lämpar av honom och stänger samt låser dörren, blir denne han som förbytt! Rasande skriker han ut de mest fula orden han kan hitta på just då och avlutar med JÄVLA VAKTFITTA!!
Haha, detta är vad jag saknar med mitt UNDERBARA dörrjobb, eller NOT!
Detaljer om nattens bravader kommer i morgon!

Inga kommentarer: