fredag 19 september 2008

Svenskarna har drabbats av lapp-sjuka.....

Hur många av oss har inte läst lappar i tvättstugan, på anslagstavlan i trapphuset eller på vindrutorna till bilen, där arga medmäniskor låter oss veta att just dom är arga och irriterade!
På min tvättstugedörr sitter det nästan alltid någon typ av lapp, allt ifrån att städa till att inte stjäla andras tvätttider samt att komma ihåg att ta med sig sin tvätt när man är klar....

David Batra har skrivit en bok om detta fenomen, tänk att man kan skriva böcker om allt nu för tiden.... Tänker saxa in hans favoriter här nedan... Om du har någon rolig lapp, eller text som du läst eller fått uppsatt i ditt hus eller dyligt, lägg in den i mitt kommentarsfält så har vi lite mer att skratta åt!

1) På en vindruta
”Här kan du ju inte parkera, din idiot! Må lopporna från tusen kameler hemsöka edert könsorgan!”

2) På en vindruta
”Du som försökte mörda min hund genom att köra som en dåre inom området skall veta att den dagen din son är stor nog att gå själv på området, skall jag köra över honom!!”

3) På en butiksdörr
”Stängt pga flytning!”

4) I tvättstuga när en somalisk familj flyttat in
”Här städar vi efter oss. Svarta som vita”

5) På dörren till Medborgarhuset i Eslöv
”Morgondagen inställd på grund av bristande intresse.”


By the way.... Lappsjuka är ett tillstånd som människor kan komma i när de vistats i en öde trakt länge och på grund av detta blivit nedstämda.

1 kommentar:

Anonym sa...

I dörren till tvättstugan:
"Jävla nöt! Nästa gång ska jag sno ditt tvättpass.."

Det finns folk till allt nu för tiden..och lappar är väl ett typiskt svensk fenomen eftersom man är lite konflikträdd. Man hejar knappt på grannarna i trappuppgången men man är inte främmande för ge varandra smeknamn i tvättstugan..

Dock är det intressant hur en "stulen" tvätt tid kan få en att se rött..ska inte sticka under stolen med att jag har svurit och förbannat idioten på nr 76 som inte kan läsa almanackan...

Ha en fin helg :)